Vannak olyan desszertek, amik elkészítése elég sok macerával jár, de a rá fektetett idő és energia sokszorosan megtérül. Bár már minden finomságnak megvan a gyári, bolti verziója, amit egyszerűen levehetünk a polcról, majd tálalhatunk, azért a házi készítés mégis csak más élményt nyújt. Az eredeti somlói tehát nem az üzletek polcáról kerül be a konyhába, hanem ott születik meg.

Mielőtt nekikezdenénk ennek a magával ragadó csemegének fontos tudni, hogy inkább haladók vágjanak bele a megalkotásba, vagy kezdőként kérjünk némi tapasztaltabb segítséget. Összességében az eredeti somlói nem annyira bonyolult, csak inkább időigényes.

Bár a leírás szerint 120 perc elég hozzá, valójában az alapanyagok beszerzésével, a pihentetési idővel együttvéve egy majdnem egész napos feladat. Jobb szépen sorban haladni és semmit sem elkapkodni. Az eredeti somlói készítésének első lépése a hozzávalók beszerzése. A receptneked.hu weboldalon megtaláljuk a pontos listát erre vonatkozóan. Ne mérjük szűkmarkúan az összetevőket, ezért bátran spájzoljunk be azokból, hiszen mindig előfordulhat, hogy kelleni fog még egy kicsivel több valamiből.

Az receptneked.hu 3 féle piskótából épül fel. Ezek megsütése visz el több időt. Egy szimpla, diós és kakaós piskótát kell rittyenteni. Ezen kívül szirup, csokoládéöntet és a lágyságot adó krém arányos összehangolása adja meg az eredeti somlói harmóniáját. Az ügyességhez megfelelő felszereltség és némi logisztika szintén jól jön. A végül összeálló eredeti somlói magával ragadja majd azokat, akik szednek belőle. Nehezen lehet betelni vele.

HAVI BORTAKARÉKOSSÁG

Feliratkozás

Ha feliratkozik havi levelezőlistánkra, a legfrissebb híreket, borokat és megtakarításokat közvetlenül a postaládájába fogadja.